Доступність посилання

ТОП новини

Все вирішують гроші, а не депутатська недоторканність – Висоцький


Сергій Висоцький
Сергій Висоцький

Депутатів-злочинців складно притягти до відповідальності не через депутатську недоторканність, а через продажну правоохоронну систему, заявляє новообраний народний депутат від партії «Народний фронт» Сергій Висоцький.

«Я проти того, щоб суспільство вводити в оману, що ми знімемо недоторканність і все вирішиться. Ні, все вирішує не недоторканність, а вирішує «бабло», яке ці люди заносять в Генпрокуратуру, і подання (на скасування недоторканності – ред.) з Генпрокуратури не виходить. Тому поки ми не очистимо систему правоохоронних органів і не зробимо їх збалансованими, можна знімати недоторканність, можна не знімати, але поки у людей є п’ять мільйонів на хабар, нічого не буде зроблено», – сказав Висоцький в ефірі Радіо Свобода.

​Водночас він погоджується, що депутатську недоторканність потрібно скасувати, але це питання доцільніше включити у великий конституційний пакет. Адже ухвалювати зміни до Конституції непросто – рішення ухвалюється 300 голосами «за» на двох сесіях.

«У цьому пакеті має бути записано скасування депутатської недоторканності, чітко прописано питання імпічменту президента, встановлений більш чіткий баланс між президентською та виконавчою владою, адміністративна реформа», – зауважив політик.

21 листопада 2014 року п’ять політичних сил, які перемогли на позачергових виборах президента, парафували коаліційну угоду. У преамбулі угоди зазначається, що новообрані депутати зобов’язуються скасувати депутатську недоторканність. Однак, коли саме це буде зроблено, у тексті не згадано.

XS
SM
MD
LG