Доступність посилання

ТОП новини

З архіву Радіо Свобода (1990): передача про «Ланцюг єднання»


Архівне фото: «живий ланцюг» із Києва до Львова 21 січня 1990 року
Архівне фото: «живий ланцюг» із Києва до Львова 21 січня 1990 року

У січні 1990 року до свята Злуки українська редакція Радіо Свобода підготувала спеціальну програму, присвячену «живому ланцюгові» між Києвом і Львовом, організованому Народним рухом України 21 січня. «Ви бачите? Над Україною світає», – звертався до українців на хвилях Радіо Свобода з цієї нагоди дисидент, один із засновників Української Гельсінської Групи Микола Руденко.

«Відроджується Україна, відроджується наша національна, історична памʼять. Ні, ми не безбатченки!..» – говорив в ефірі з нагоди свята Злуки 1990 року Ростислав Братунь, на той момент – народний депутат СРСР, перший демократичний парламентар від Західної України. З нагоди Дня Соборності українська редакція Радіо Свобода розповідала про унікальну акцію – «живий ланцюг», організований Народним рухом України між Києвом і Львовом.

У програмі – включення українських політиків як із Києва чи Львова, так і з-за кордону, репортажі про перебіг акції єднання. «Громадяни України, земляки! Друзі! Озирніться довкола! Ви бачите? Над Україною світає», – казав в ефірі Радіо Свобода Микола Руденко.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:44:42 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

(Із архіву Богдана Нагайла)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG