Доступність посилання

ТОП новини

Про анексію Абхазії не йдеться – МЗС Росії


Президент Росії Володимир Путін (п) і лідер сепаратистського регіону Абхазії Рауль Хаджимба у Сочі, 24 листопада 2014 року
Президент Росії Володимир Путін (п) і лідер сепаратистського регіону Абхазії Рауль Хаджимба у Сочі, 24 листопада 2014 року

Договір про союзництво і стратегічне партнерство між Росією і сепаратистським регіоном Грузії Абхазією є «прозорим документом», у якому йдеться про взаємодію у всіх сферах. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін, коментуючи цей документ.

«Абхазія і Південна Осетія шість років є нашими партнерами. Ми визнали їх суверенними і незалежними державами і ні про яку анексію не йдеться. Це абсолютно прозорий документ, де йдеться про те, щоб розширити взаємодію практично у всіх сферах, щоб посилити загальний простір безпеки. Абхазія має спільний кордон з Росією. І від того, що відбувається навколо Абхазії, залежить безпека Росії і навпаки», – зазначив Карасін.

У понеділок, 24 листопада, Росія і сепаратистський регіон Грузії Абхазія підписали 10-річний договір «про союзництво і стратегічне партнерство», який передбачає створення об’єднаних збройних сил. Підписання відбулося у Сочі, куди на запрошення російського президента Володимира Путіна приїхав лідер сепаратистського регіону Рауль Хаджимба.

ЄС, США і НАТО засудили ці дії.

Україна також засудила договір про союзництво і стратегічне партнерство між Росією і сепаратистською Абхазією.

XS
SM
MD
LG