Доступність посилання

ТОП новини

Пан Ґі Мун занепокоєний зривом Мінських домовленостей – прес-служба президента


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун
Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун занепокоєний загрозою зриву зусиль, спрямованих на мирне врегулювання ситуації на Донбасі. Про це, як повідомляє прес-служба президента України, він заявив під час телефонної розмови з Петром Порошенком у вівторок, 25 листопада.

Пан Ґі Мун наголосив, що «всі положення Мінських домовленостей повинні бути виконані для уникнення подальшої ескалації» ситуації на Донбасі.

«Генсекретар ООН запевнив, що сьогодні весь світ на боці України. ООН докладатиме подальших зусиль, щоб Мінські домовленості виконувались усіма сторонами з метою деескалації ситуації на Донбасі», – мовиться у повідомленні прес-служби українського президента.

Петро Порошенко, своєю чергою, подякував Пан Ґі Муну за міжнародну підтримку України та «висловив персональну подяку за чітку і однозначну позицію щодо нелегітимності так званих «виборів» від 2 листопада та тієї шкоди, яку вони завдали виконанню Мінських домовленостей», йдеться у повідомленні.

За даними ООН, оприлюденими у четвер, 20 листопада, з часу оголошення перемир’я на сході України загинули 957 людей. Такі дані організація має станом на 18 листопада.

Як повідомили в ООН, з 5 вересня, коли було оголошене перемир’я між українськими силовиками і проросійськими бойовиками, у середньому щодня гинули 13 людей.

За даними агентства ООН з прав людини, від початку конфлікту в квітні загинули щонайменше 4317 людей, поранені – 9921.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості систематично порушуються.

XS
SM
MD
LG