Доступність посилання

ТОП новини

У Луганській облдержадміністрації повідомляють про бій біля Станиці Луганської


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

У Луганській облдержадміністрації повідомляють, що наразі відбуваються бої між збройними силами України та бойовиками на околицях Станиці Луганської.

«Після півночі було здійснено кілька залпів із систем «Град». Снаряди вибухнули в районі села Верхня Вільхова, інформація про руйнування та постраждалих уточнюється», – йдеться у повідомленні.

За даними Луганської облдержадміністрації, протягом минулої доби та ночі сепаратисти обстріляли низку населених пунктів на контрольованій Україною території Луганщини, зокрема, населені пункти Кримське, Артема, Трьохізбенка, Чорнухине, Верхня Вільхова.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню. 19 вересня був підписаний меморандум про реалізацію цього пункту протоколу від 5 вересня, який передбачає заборону на застосування всіх різновидів зброї і наступальних дій. Проте мінські домовленості систематично порушуються.

За даними ООН, станом на 18 листопада з 5 вересня у середньому щодня гинули 13 людей. Від початку конфлікту в квітні загинули щонайменше 4317 людей, поранені – 9921.

XS
SM
MD
LG