Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман: завтра має бути створено коаліцію та внесено кандидатуру нового прем’єра


Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Завтра на першому засіданні Верховної Ради України восьмого скликання має бути створено парламентську коаліцію та внесено кандидатуру нового прем`єр-міністра від «Народного фронту». Про це заявив голова підготовчої депутатської групи з підготовки першої сесії новообраного парламенту Володимир Гройсман.

Крім того, він наголосив, що на першому засіданні депутати мають обрати керівництво парламенту.

«Саме завтра ми з вами повинні сформувати тимчасову президію, сформувати керівництво парламенту. Прийняти всі необхідні рішення, щоб народ України зрозумів, що з 27 числа починається робота нової Верховної Ради», – заявив він.

Раніше представник партії «Блок Петра Порошенка» Павло Розенко припустив, що на першому засіданні новообораного парламенту керівництво Верховної Ради не буде обрано.

Арсеній Яценюк, який є кандидатурою президента Порошенка на пост прем’єр-міністра, вважає, що Олександр Турчинов – «найбільш професійний спікер». Але питання голови Верховної Ради має бути обговорено усіма членами коаліції, зазначає він.

Водночас українські ЗМІ припускають, що сісти у крісло голови Верховної Ради може представник «Блоку Петра Порошенка» Володимир Гройсман.

Перше засідання Верховної Ради відбудеться завтра.

XS
SM
MD
LG