Доступність посилання

ТОП новини

Семенченко розповів, яку зброю очікує від США


Семен Семенченко
Семен Семенченко

Командир добровольчого батальйону «Донбас», новообраний народний депутат Семен Семенченко впевнений, що США нададуть українській армії необхідну військову допомогу. Про це він розповів в коментарі Радіо Свобода.

За його словами, відповідний закон в Конгресі США ухвалять обов’язково, за це виступають республіканці. Семенченко розповів, на яку допомогу розраховує українська сторона.

«Що нам би хотілося – це протитанкові комплекси Javelin (засіб знищення танків Т-90), це легка техніка, протибатарейні засоби боротьби, захищений зв’язок, з яким у нас великі проблеми, це беспілотники. Є досить великий список, але я назвав основне. Вся ця допомога буде надана, питання лише в тому, коли», – вважає Семенченко.

Він додав, що для опанування нової техніки нині створюється пілотний навчальний центр у Золочеві Львівської області на полігоні Національної гвардії.

«Приїздили іноземні спеціалісти, оглянули його. Створили цілий курс і презентували його. З небюджетних коштів налагоджено фінансування. І коли це буде ухвалено на державному рівні, у нас це буде вже відпрацьовано у вигляді експерименту», – зазначив Семенченко.

Днями представники добровольчих батальйонів Семен Семенченко, Юрій Береза, Андрій Тетерук відвідали США. Вони зустрілися із американськими політиками і українською діаспорою, яка організувала кампанію лобіювання інтересів України серед американських законодавців.

Одна з цілей цього заходу – пришвидшити ухвалення «Акту на підтримку свободи України». Він передбачає розширення санкцій проти Росії, збільшення допомоги для України, в тому числі надання летальної зброї.

XS
SM
MD
LG