Доступність посилання

ТОП новини

НАТО з Україною розробили план розбудови української армії


Філіп Брідлав
Філіп Брідлав

НАТО спільно з Україною розробили всеохопний план розбудови потужностей і боєздатності українських збройних сил, заявив головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав.

За його словами, робота над цим планом розпочалася, він має підтримку командування НАТО і США.

Генерал Брідлав зауважив, що українська армія показала себе дуже добре в реальний бойових діях. Він також зауважив, що відбулося вже 25 візитів, спрямованих на розробку цього плану співпраці. За їхніми підсумками розроблені рекомендації, зокрема з надання озброєнь. Брідлав не уточнював, яких саме.

Він наголосив, що сила має свій голос, але наразі треба шукати дипломатичних і політичний шляхів вирішення конфлікту.

19 листопада радник президента США з національної безпеки Тоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати можуть переглянути політику ненадання летальної допомоги Україні. Блінкен вказав на «серйозні порушення» мінських угод з боку Росії, яка 5 вересня разом із сепаратистами, Україною й ОБСЄ уклала домовленості про припинення вогню і наступні кроки для досягнення миру на Донбасі. На думку Блінкена, надання Києву зброї може спонукати Москву «двічі подумати і утримати її від наступних дій».

Росія ж заявила, що будь-які американські поставки зброї до України будуть «дестабілізувальним фактором».

Україна звинувачує Росію у постачанні зброї і військових на допомогу сепаратистам на Донбасі. Росія заперечує, що бере безпосередню участь в конфлікті.

XS
SM
MD
LG