Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Швеції ратифікував Угоду про асоціацію України та ЄС


Парламент Швеції ратифікував Угоду про асоціацію між Європейським Союзом та Україною. Про це йдеться у повідомленні голови МЗС України Павла Клімкіна у Twitter.

Президент України Петро Порошенко також назвав сьогоднішній візит до Києва міністра закордонних справ Швеції Марґот Вальстрем «дуже символічним», адже саме сьогодні шведський парламент ратифікував Угоду про асоціацію, повідомила прес-служба глави держави.

Водночас міністр закордонних справ Швеції під час зустрічі заявила, що її країна продовжуватиме надавати Україні підтримку, зокрема, надасть гуманітарну допомогу регіонам Донбасу, які постраждали від дій бойовиків.

На цей час процедуру ратифікації Угоди про асоціацію України і Євросоюзу завершили сім із 28 країн-членів ЄС: Естонія, Румунія, Литва, Латвія, Мальта, Болгарія і Словаччина.

Також ратифікацію завершила сама Україна. Крім того, ратифікацію угоди підтримав Європейський парламент.

Угода формально набуде чинності після того, як ратифікаційні процедури завершать усі країни, що може протривати й кілька років.

Наразі з 1 листопада, ще до завершення ратифікаційного процесу, почалося її тимчасове застосування. При цьому тимчасове застосування частини угоди, що стосується зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, відкладене до початку 2016 року – протягом цього часу, однак, із боку Євросоюзу для України односторонньо діятимуть преференції, передбачені угодою.

XS
SM
MD
LG