Доступність посилання

ТОП новини

Росія продовжуватиме підтримувати Сирію – Лавров


Міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем (Л) та Росії Сергій Лавров (П)
Міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем (Л) та Росії Сергій Лавров (П)

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що Москва і Дамаск погодилися, що «тероризм» є найбільшою загрозою стабільності на Близькому Сході.

У середу, 26 листопада, після зустрічі з міністром закордонних справ Сирії Валідом аль-Муаллемом, Лавров зазначив, що Росія продовжуватиме підтримувати Сирію у «боротьбі з цією загрозою».

Сергій Лавров також наголосив, що Москва «засуджує спроби щодо використання терористичних угруповань для змінити режиму у Сирії».

Москва, яка тривалий час підтримує режим сирійського президента Башара аль-Асада, намагається відновити переговори щодо мирного врегулювання конфлікту у Сирії, які припинилися у лютому.

За словами Валіда аль-Муаллема, російський президент Володимир Путін підтвердив свої рішення розвивати відносини з Сирією та аль-Асадом.

Візит аль-Муаллема до Росії відбувся на тлі закликів сирійської опозиції та Заходу щодо відставки режиму Башара аль-Асада.

Росія критикує міжнародну коаліцію проти угруповання «Ісламська держава» у Сирії, як таку, що «суперечить міжнародному праву» і наполягає, що Сирії та Іраку має бути надана можливість боротися з тероризмом.

XS
SM
MD
LG