Доступність посилання

ТОП новини

Українська громада в Італії є однією з найстаріших за віком мігрантів – звіт


Збори українців у Римі, 7 листопада 2014 року
Збори українців у Римі, 7 листопада 2014 року

Українська спільнота в Італії є однією з найстаріших за віком мігрантів, близько 30% її представників – це люди віком 50-59 років і понад 20% мають 40-49 років. Це дані останнього звіту Міністерства праці й соціальної політики Італії, які повідомив Радіо Свобода посол Євген Перелигін.

Якщо з-поміж іноземних спільнот в Італії середній показник неповнолітніх дітей до 12 років становить майже 25%, то серед українців він сягає 6%.

Відповідно до звіту, серед українців високий рівень зайнятості – майже 70%. Переважна більшість представників громади, 68%, працюють у сфері соціальних послуг, а саме зайняті доглядом літніх людей і дітей. Невелика частка трудових мігрантів з України задіяна у сільському господарстві, промисловості чи будівництві. 80% українських працівників отримують місячну зарплату менше тисячі євро.

За поточний рік через банківські установи українці відправили на батьківщину 157 мільйонів євро. Експерти зауважують, що ця сума є значно більшою, оскільки багато мігрантів передають гроші приватними каналами або через водіїв автобусів, що курсують з Італії до України.

За минулі десять років в Італії народилися 7 тисяч українських дітей. Упродовж останніх 15 років громадянство Італії отримали 14 тисяч українців.

На Апеннінах найчисельніші спільноти українців мешкають у трьох областях: понад 20% – у північному промисловому регіоні Ломбардія, трохи менше – у південній області Кампанія і в північній Емілії-Романьї.

За офіційною статистикою, в Італії живуть понад 230 тисяч громадян України.

XS
SM
MD
LG