Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: більшість українців бачить Україну унітарною


Петро Порошенко в парламенті, 27 листопада 2014 року
Петро Порошенко в парламенті, 27 листопада 2014 року

Українці виступають за єдність країни і не підтримують її федералізації, заявляє президент України Петро Порошенко.

«100% українців, зараз – за єдину державу, за єдину країну. Конституційна більшість українців бачать її унітарною країною – ніякої федералізації!», – заявив глава держави, виступаючи у Верховній Раді з позачерговим посланням про зовнішнє і внутрішнє становище України.

«І це, до речі, полум’яний привіт тим, хто зі сходу чи заходу радить нам федералізуватися. Можете радити, але українці проти, а ми є, нарешті, владою, яка може чути і здійснювати мрії українців», – додав він.

Крім того, Порошенко констатував, що переважна більшість українських громадян підтримують реалізацію Угоди про асоціацію з Європейським союзом, а також ідею вступу України до ЄС. Також, завдяки російський агресії, у 3-4 рази зросла кількість українців, які підтримують вступ України до НАТО, наголосив президент.

Глава держави відзначив рекордну кількість українців, які вважають, що українська мова має залишатися єдиною державною в країні.

Напередодні президент Європейської Ради Герман ван Ромпей заявив про необхідність ухвалення для України рішення, за яким фона стала б децентралізованою чи федералізованою державою.

XS
SM
MD
LG