Доступність посилання

ТОП новини

Готуватись до зимової війни Україні допомагає Канада – експерт


Уряд Канади відправив у четвер в Україну літак з багажем військової допомоги на загальну суму понад 22 мільйони доларів. Міністр оборони Канади напередодні повідомив, що допомога включає теплий одяг, взуття та інше зимове спорядження з армійських резервів Канади.

«Цього разу допомога спрямована саме на військове обладнання і зимовий одяг. Канадські збройні сили спеціалізуються на веденні бойових дій чи підготовки до них в зимових умовах. Канада надає Україні 70 тисяч зимових чобіт – це дуже специфічне взуття, виготовлене з високоякісного матеріалу Vortex. Також в Україну направляють 30 тисяч зимових курток, 30 тисяч спеціалізованих комбінезонів, штанів для зими. Я впевнений, що ця допомога на цьому не закінчиться і ця співпраця буде продовжуватися», – розповів про «Голосу Америки» військовий експерт, офіцер НАТО у відставці Ігор Козак, який з канадського боку координує відправку військової допомоги в Україну.

Також Оттава готує наступний вантаж допомоги Україні, який включатиме обладнаня для польових госпіталів, радіостанцій, прилади нічного бачення та інше спорядження. Його відправка запланована на початок наступного року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG