Доступність посилання

ТОП новини

Україна має виконувати умови ЄС для отримання коштів від нього – єврокомісар


Йоганнес Ган
Йоганнес Ган

Україна повинна виконувати умови Євросоюзу для отримання європейських коштів, заявив єврокомісар із питань політики сусідства Йоганнес Ган на зустрічі з представниками європейської бізнес-асоціації у Києві. За його словами, мова йде насамперед про впровадження реформ, розв’язання кризи на сході і створення сприятливого інвестиційного середовища.

«Щодо Євросоюзу, то ми маємо захищати наші інтереси. Але водночас маємо враховувати й інтереси наших сусідів ... Щодо України, то ми сподіваємось на вирішення конфлікту на сході країни і на впровадження реформ. Але коли мова іде про надання українській стороні нашої підтримки, то засоби будуть виділятися тоді, коли будуть виконуватись певні умови. Ми сподіваємось на створення мирного і сприятливого для економічного розвитку середовища», – наголосив Ган.

Єврокомісар повідомив, що східна політика сусідства ЄС буде більше уваги приділяти економіці, адже, за словами Гана, держава може розвиватися «в основному завдяки економічному розвиткові». На думку представника ЄС, Україна повинна виробляти сучасну високоточну продукцію, створити конкурентне середовище, що наблизить її до Євросоюзу.

Також єврокомісар з питань політики сусідства заявив, що сподівається на налагодження відносин з Росією.

Напередодні єврокомісар Ган і виконувач обов’язків міністра економічного розвитку України Валерій Пятницький підписали угоду, яка передбачає виділення європейською стороною 55 мільйонів євро на підтримку українських реформ у сфері децентралізації.

XS
SM
MD
LG