Доступність посилання

ТОП новини

До міліції надійшли повідомлення про «мінування» п’яти об’єктів у Києві


До столичної міліції надійшли повідомлення про «мінування» «Київміськбуд», в якій працюють ГромадськеТБ та «Українська правда». Про це повідомляє прес-служба відомства.

Крім того, до міліції Києва також надійшли повідомлення про «мінування» торгово-розважального центру, станцій столичного метро «Майдан Незалежності» та «Петрівка», а також торгово-розважального центру у Дарницькому районі Києва.

«Слідчо-оперативна група, фахівці вибухотехнічної служби, кінологи терміново виїхали за анонімом адресами, що повідомив невідомий, для обстеження об’єктів та прилеглих до них території щодо виявлення вибухових пристроїв чи вибухонебезпечних речовин», – йдеться у повідомленні.

У міліції нагадали, щостаття 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) передбачає покарання – від великого штрафу до позбавлення волі на термін до 5 років.

За даними РНБО, за період із 13 квітня до 21 вересня до органів Міністерства внутрішніх справ надійшло 702 неправдивих повідомлень про замінування. Міліція отримує повідомлення про мінування приміщень ЗМІ, торговельних центрах, станцій метро.

XS
SM
MD
LG