Доступність посилання

ТОП новини

Правильним кроком є децентралізація влади в Україні – Ган


Йоганнес Ган
Йоганнес Ган

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган підтримує кроки української влади зі справжньої децентралізації і не даватиме публічних порад щодо того, як Україна повинна розподілити повноваження між центром та регіонами. Про це він заявив, відповідаючи на запитання Радіо Свобода про значення прощальної заяви президента Європейської ради Германа Ван Ромпея, в якій він згадав про федералізацію як можливий варіант устрою України.

«Я особисто не даю ніяких публічних порад щодо цього. Я вважаю, що це справа українських органів влади вирішувати ці питання. І я вважаю, що наміри провести справжню децентралізацію, які вони задекларували, є кроком у правильному напрямку», – сказав єврокомісар.

Ган додав, що підтримує ці кроки української влади, відзначивши, що головне не цифри, а якість змін і кваліфікація людей, які їх втілюватимуть у життя.

Донедавна сценарій федералізації України обстоювали проросійські сили на сході України і представники нинішнього керівництва Росії. У березні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва бачить вихід із кризи в Україні тільки шляхом її федералізації. ЄС натомість підтримував децентралізацію влади в Україні.

XS
SM
MD
LG