Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала українця, який хотів створити диверсійну мережу на Одещині


Служба безпеки України затримала громадянина України, який намагався створити підпільну диверсійну мережу в Одеській області. Про це повідомляє прес-служба відомства.

«23-річний мешканець Одещини брав участь у заворушеннях 2 травня в Одесі, які призвели до загибелі людей. Після цього зловмисник переховувався на тимчасово анексованій території Крим. Через свої зв’язки з терористами зловмисник виїхав до міста Ростов-на-Дону Російської Федерації, де пройшов спецпідготовку в таборі для найманців», – йдеться у повідомленні.

Зі слів затриманого, на виконання вказівки своїх кураторів він брав участь у збройному протистоянні силам АТО на боці угруповання «ЛНР», зазначають у СБУ.

За даними правоохоронців, після повернення до Одеси зловмисник розпочав підпільну діяльність – шукав найманців для вчинення терактів в Одеській області.

Затриманого обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG