Доступність посилання

ТОП новини

Меджліс: влада Туреччини спитає в Путіна про в’їзд у Крим Чубарова і Джемілєва


Мустафа Джемілєв (л), Рефат Чубаров
Мустафа Джемілєв (л), Рефат Чубаров

Влада Туреччини має намір обговорити і вирішити з керівництвом Росії ситуацію щодо заборони на в’їзд до Криму лідерам кримських татар – Мустафи Джемілєва і Рефата Чубарова. Це питання мають намір підняти під час візиту російського лідера Володимира Путіна до Туреччини в грудні, повідомив проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«Нас у цьому запевнили», – сказав Чийгоз. Він висловив переконання, що після цього питання заборони на в’їзд до Криму лідерам кримськотатарського народу буде вирішене.

За його словами, ця тема обговорювалася під час недавнього візиту до Туреччини делегації Меджлісу кримськотатарського народу.

«Це питання піднімалося і говорилося про те, що це неприпустимо в сучасних реаліях Криму, України – не допускати лідерів народу на їх землю, – сказав Чийгоз. – Це питання для них (Туреччини – ред.) злободенне».

22 квітня цього року Мустафі Джемілєву заборонили в’їзд в анексований Росією Крим на п’ятирічний термін. Після цього аналогічну заборону ухвалили і щодо глави Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

XS
SM
MD
LG