Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко вважає основним недоліком ГПУ затягування розслідування резонансних справ


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає основним недоліком Генеральної прокуратури затягування розслідування резонансних кримінальних справ, повідомляє прес-служби глави держави.

Крім того, за його словами, основними недоліками Генпрокуратури є уникнення покарання високопосадовцями, неповернення вкрадених державних коштів, перебування на посадах прокурорів, які заплямували себе корупційними діями.

«Суспільство сьогодні має серйозні претензії до Генеральної прокуратури, до місцевих прокуратур і до повільного реформування вашої структури», – наголосив Порошенко під час зустрічі з представниками прокуратури з нагоди Дня працівника прокуратури.

Президент вимагає від прокуратури підвищення ефективності роботи у боротьбі з корупцією, розслідуванні резонансних кримінальних проваджень і злочинів проти активістів Майдану.

«Органи прокуратури мають знаходити жорстку оцінку фактам зловживань, перевищення влади, корупції, передусім серед державних службовців. Більшої уваги потребують проведення закупівель за державні кошти, незаконні оборудки з земельними ресурсами», – зазначив він.

У червні генпрокурор Ярема заявив, що кримінальна справа з розслідування масового вбивства в лютому 2014 року – це справа номер один в Україні.

12 листопада Ярема повідомив, що до суду вже направлені 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників Майдану.

XS
SM
MD
LG