Доступність посилання

ТОП новини

Голова рівненського Братства вояків УПА відзначив 90-ліття


Голова рівненського Братства вояків УПА відзначив 90-ліття
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:59 0:00

Голова рівненського Братства вояків УПА відзначив 90-ліття

28 листопада ветеран національно-визвольного руху, почесний громадянин міста Рівного Василь Кирилюк приймав вітання від рідних та земляків з нагоди свого 90-ліття.

Уродженець старовинної Дермані Василь Кирилюк прожив складну і яскраву долю. Він отримав шкільну освіту за часів «панської» Польщі, під час Другої світової відмовився їхати на роботи до Німеччини, а відтак потрапив до УПА. Брав участь у боях із нацистами на теренах південної Волині, був учасником Гурбенського бою, організовував засідки проти радянських окупантів, більшість із яких були успішними.

Енкаведисти закатували рідного брата та родичів Василя Кирилюка, сам він потрапив до рівненської в’язниці, а згодом до Печорлагу. Після повернення Василь Кирилюк 40 років пропрацював на підприємствах харчової промисловості Рівненщини.

Чоловік, у якого троє дітей та онуки, нині очолює Рівненську обласну організацію «Братства вояків УПА» імені Романа Шухевича і мріє втілити свою давню ідею – відкрити пам’ятник майже тисячі односельців із Дермані, які загинули в боях за Україну та були закатовані.

Василь Кирилюк неодноразово сприяв науковцям Волині та України у дослідженні найцінніших сторінок національно-визвольної боротьби.

  • Зображення 16x9

    Валентина Одарченко

    Співпрацює  з  Радіо Свобода з 2000 року, власний кореспондент у Рівненській і Волинській області. Народилася 1965 року в місті Дубно. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім.Т.Г.Шевченка, юридичний факультет Національного університету «Острозька академія». З 1995 по 1999 рік очолювала першу на Рівненщині ФМ-радіостанцію «Нова хвиля».  Журналіст  Рівненської філії НТКУ. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG