Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: «мешканці окупованих територій масово виїжджають із Донбасу»


У Раді національної безпеки і оборони заявили в суботу, що захоплених сепаратистами територій Луганської і Донецької областей спостерігається «масовий від’їзд жителів».

Зокрема, мовиться в повідомленні, за минулу добу з району проведення антитерористичної операції до інших регіонів України переселено 5 тисяч 209 осіб – «удесятеро більше, ніж зазвичай». Така тенденція зберігається з початку тижня, від 24 листопада, коли з окупованих територій виїхало понад 5 тисяч 800 людей, повідомили в РНБО.

«Як ми вже повідомляли, масовий від’їзд людей із окупованої терористами території є наслідком загострення гуманітарної ситуації в регіоні. Люди виходять на акції протесту або просто переселяються до районів, де українська влада опікується їхніми проблемами та надає всебічну допомогу», – мовиться в повідомленні.

За даними РНБО, загалом із початку проведення АТО переселено 478 тисячі 762 особи, у тому числі 123 тисяч 954 дитини.

Раніше в суботу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру РНБО Володимир Полевий повідомив на брифінгу, що «на окупованих бойовиками та російськими військами територіях дедалі загострюється гуманітарна ситуація». «Посилюється проблема з водо-, газо-, електропостачанням, опаленням, медичним, транспортним забезпеченням, продовольством, функціонуванням промислового сектору та відсутністю грошей в населення, що зумовлює швидке зростання протестних настроїв серед місцевих жителів», – заявив він.

У зв’язку з цим, заявляють в РНБО, бойовики розпочали виплати зарплат працівникам бюджетних установ фальшивими гривнями, про появу яких на окупованих територіях уже повідомляли.

За оперативною інформацією, яку навели в повідомленні, видані бойовиками банкноти номіналом 10 гривень виглядають занадто новими і не проходять перевірки на відповідній апаратурі.

XS
SM
MD
LG