Доступність посилання

ТОП новини

Швейцарці висловились проти обмежень на в’їзд іммігрантів


Громадяни Швейцарії висловилися проти обмежень щодо іммігрантів та податків для багатих іноземців, що живуть в країні. Такими є результати загальнонаціонального референдуму, який відбувся в Швейцарії в неділю.

За попередніми результатами, 78% виборців відкинули пропозицію про обмеження притоку мігрантів на приблизно чверть від кількості населення (або 17 тисяч осіб в рік) задля збереження довкілля Швейцарії. Ініціатива належала одному з екологічних рухів.

Крім того, близько 60% швейцарців проголосували проти ініціативи з ліквідації спеціальної податкової пільги для багатих іноземців у Швейцарії. Близько 25 відсотків робочої сили в Швейцарії складають якраз іноземці.

Третя ініціатива, винесена на волевиявлення швейцарців, стосувалася збільшення золотовалютних резервів Центробанку, але й вона більшістю голосів була відхилена.

30 листопада у Швейцарії відбувся референдум по трьох питаннях: щодо обмеження імміграції задля захисту довкілля, про скорочення податкових пільг для багатих іноземців, які живуть, але не працюють у Швейцарії, і про вимогу до Центрального банку збільшити його золотовалютні резерви.

XS
SM
MD
LG