Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО повідомляє про домовленості щодо припинення вогню біля Донецького аеропорту


Донецький аеропорт, 16 жовтня 2014 (архівне фото)
Донецький аеропорт, 16 жовтня 2014 (архівне фото)

Російські та українські генерали зі Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню на Донбасі домовилися про припинення вогню. Про це йдеться у повідомленні прес-центу антитерористичної операції у понеділок, 1 грудня.

«У ході проведених перемовин керівників спільного центру України та Росії в районі Донецького аеропорту – вогонь припинено.», – мовиться у повідомленні.

Сьогодні у Донецьку за участю української та російської сторін проходили переговори з припинення штурму аеропорту. Українську сторону на переговорах представляв генерал-лейтенант Володимир Аскаров, російську – генерал-лейтенант Олександр Лєнцов.

2 грудня зустріч представників Спільного центру має продовжитися.

«О 12.30 2 грудня зустріч має відбутися у Донецьку. Основні питання – якнайшвидше припинення вогню та відведення важкого озброєння. Особливу увагу буде приділено питанню аеропорту «Донецьк», оскільки цей об’єкт є важливою ділянкою як для Збройних Сил України, так й для підрозділів окремих районів Донецької області», – зазначають у прес-центрі АТО.

Російська сторона наразі цієї інформації не коментувала.

Бої за Донецький аеропорт між українськими військовими та проросійськими бойовиками тривають з кінця травня 2014 року.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

За оцінками ООН, з середини квітня під час бойових дій на Донбасі загинуло понад 4300 людей.

XS
SM
MD
LG