Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: українські військові і бойовики «ЛНР» домовилися про припинення вогню з 5 грудня


Український і російський військові представники Володимир Аскаров і Олександр Ленцов, 1 грудня 2014 року
Український і російський військові представники Володимир Аскаров і Олександр Ленцов, 1 грудня 2014 року

Українські військові і бойовики угруповання «ЛНР» домовилися про припинення вогню, починаючи з 5 грудня, повідомляє Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні.

За повідомленням, спостерігачі були присутні на зустрічі в Луганську, на якій сторони досягли домовленості.

На зустрічі також домовилися про відведення важкої техніки, починаючи з 6 грудня, кажуть в ОБСЄ.

За повідомленням, на зустрічі були голова українського контингенту Володимир Аскаров, голова «російського представництва» генерал Олександр Ленцов і представники «ЛНР».

Члени «ЛНР» запевнили, що контролюють усі казацькі угруповання і що вони так само дотримуватимуться домовленості.

Голова «ЛНР» Ігор Плотницький також заявив російському анетству «Інтерфакс», що між збройними формуваннями «ЛНР» і українськими військовими досягнуто домовленості про припинення вогню з обох сторін від 5 грудня, з 6 грудня буде розпочато відведення військової техніки від лінії боїв.

Тим часом, на сьогодні в Донецьку запланована зустріч переговорної групи з виконання мінських домовленостей, інформує прес-центр АТО.

«Основні питання – якнайшвидше припинення вогню та відведення важкого озброєння», – інформує прес-центр АТО. У цьому повідомленні також ідеться, що особливу увагу на переговорах приділять аеропорту «Донецьк».

1 грудня прес-центр АТО повідомив про домовленості щодо припинення вогню в районі Донецького аеропорту.

Військовий експерт Центру Разумкова Олексій Мельник в ефірі Радіо Свобода назвав інформацію про переговори українського та російського військових представників у Донецьку спростуванням «твердження про те, що Росія не є стороною військового конфлікту в Україні».

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG