Доступність посилання

ТОП новини

Росія готує черговий «гуманітарний конвой» на Донбас


«Гуманітарний конвой», архівне фото
«Гуманітарний конвой», архівне фото

МНС Росії готує черговий «гуманітарний конвой» на Донбас, повідомив заступник начальника Національного центру управління у кризових ситуаціях МНС Сергій Воронцов.

Росія вже вісім разів вводила на підконтрольні проросійським сепаратистам території Донбасу автоколони з невідомим вантажем, які вона називає «гуманітарними конвоями», без дозволу української сторони, без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, порушуючи міжнародні норми.

В РНБО повідомляли, що у складі попереднього, восьмого «гуманітарного конвою» Росія ввела в Україну 30 листопада загалом 106 машин – 43 через російський пункт пропуску «Донецьк», де працюють спостерігачі ОБСЄ і присутні українські прикордонники й митники, і ще 63 через пункт пропуску «Матвеєв Курган», де немає міжнародних спостерігачів.

При цьому в російському «Донецьку», як повідомили в РНБО, «враховуючи, що представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не брали участі в організації переміщення вантажу, український зведений підрозділ прикордонників та митників здійснив лише візуальне спостереження за проходженням російського вантажу через державний кордон, без виконання покладених на нього контрольних функцій». «Вміст і призначення вантажу українській стороні невідомі», – наголосив речник РНБО Андрій Лисенко.

Спостерігачі місії ОБСЄ, зі свого боку, повідомили, що у складі складі тієї частини російського «гуманітарного конвою», яка прибула в Україну через пункт пропуску «Донецьк», були 43 машини: 21 вантажний автомобіль, 18 бензовозів і чотири автомобілі супроводу.

XS
SM
MD
LG