Доступність посилання

ТОП новини

Заходе, вибачся перед Путіним за свою агресію! – відкритий лист


Володимир Путін
Володимир Путін

Tom Balmforth

Ви громадянин західної країни, який уже втомився від невпинної брехні західної преси про миролюбні і справедливі дії Росії? Вам уже набридло, як уряди ваших країн розпалюють війну й геноцид російськомовних в Україні? Ви вже хочете попросити за це пробачення у президента Росії Володимира Путіна? Так вам уже все підготували для цього. Просто поставте в інтернеті підпис під відкритим листом із цими вибаченнями.

«Шановний президенте Путіне, шановні мешканці Росії, прийміть, будь ласка, наші вибачення за поведінку наших урядів і засобів інформації» – так починається лист, перекладений відразу 19 мовами.

«Західні держави, на чолі зі США, здається, сповнені рішучості почати війну з Росією. Будь-яка людина зі здоровим глуздом усвідомила б страшні наслідки такої війни і зробила б усе можливе, щоб уникнути цього. І насправді схоже, що саме це Ви й робите. Незважаючи на нескінченний потік брехні і провокацій, Вам вдалося втримати Росію від втягування в ядерну війну», – мовиться в листі на спеціально створеному сайті DearPutin.com.

Неперевірювані підписи, невідомі організатори

Хто стоїть за сайтом, невідомо. Ніяких контактних даних на ньому немає. Інформацію про нього поширюють переважно в соцмережах. Але й офіційні російські засоби інформації приділяли йому помітну увагу.

«Європейці просять пробачення в Путіна» – такий заголовок статті про цього листа в офіційній урядовій «Російській газеті» 11 вересня.

Того самого дня прокремлівський сайт LifeNews, який пов’язують із російськими спецслужбами, теж повідомив про це під заголовком «В інтернеті набуває популярності ресурс DearPutin.com».

Перші повідомлення про листа і сайт з’явилися ще на початку вересня. А станом на початок грудня, як стверджується на сайті, його підписали понад 55 тисяч людей.

Ці люди назвалися громадянами таких країн, як США, Франція, Німеччина, Швеція, Австралія, Словенія, Чехія, Болгарія, але також і Казахстан і сама Росія – хоча їхнім громадянам ніби й нема за що вибачатися перед Путіним.

Перевірити автентичність підписів неможливо у принципі: все, що вимагається для підписання листа, – це вказати ім’я, країну й адресу електронної пошти, які ніяк перевірятися не будуть.

«Моральний крах Європи, імперіалістична агресія США» – нічого не нагадує?

Крім вихваляння Путіна як миротворця і засудження США за намагання розпалити ядерну війну, ще один із моментів листа – напад на західну пресу, яка звинувачує у збитті над Донбасом малайзійського авіалайнера проросійських сепаратистів, і засудження західних урядів за підтримку «неонацистських банд» в Україні.

Звертаючись до Путіна, невідомі автори листа, під яким пропонується поставити підпис, пишуть: «Чому Вас зробили мішенню цієї брехні і провокацій? Патологічні злочинці Заходу підштовхують до війни з Росією, бо їм потрібен зовнішній ворог».

«Доки увагу населення сконцентровано на «російській агресії», вони не помічають, хто насправді відповідальний за занепад американської економіки і соціальної системи. У Європі, з її історією кровопролитних воєн, що спалахували через зарозумілість і жадібність, європейські лідери зазнали повного морального краху і наївно підлаштовуються під американську політику імперіалістичної агресії», – мовиться також у листі-вибаченні перед Путіним.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG