Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія просить розслідувати небезпеку від російських військових літаків


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Європейське агентство авіаційної безпеки повідомило сьогодні, що на прохання Європейської комісії розслідує низку випадків останніх місяців, коли були можливі зіткнення військових літаків із цивільними авіалайнерами.

Результати розслідування інцидентів, що ставалися над морями біля кордонів країн ЄС, мають повідомити в березні наступного року, мовиться в повідомленні.

У заяві формально прямо не згадано, чиї військові літаки спричиняли небезпеку.

Цього року, після початку протистояння Росії зі світом через її агресію в Україні, саме російська військова авіація різко посилила свою присутність у повітряному просторі, в першу чергу біля кордонів країн – членів Євросоюзу і НАТО. У НАТО ще минулого місяця повідомляли, що цього року кількість перехоплень російських літаків уже на той час склала близько 400, що на 50 відсотків більше, ніж минулого року.

При цьому особливу небезпеку становило те, що російські літаки не подавали своїх політних планів і під час польоту вимикали радіоідентифікаційні прилади-транспондери, які давали б можливість «бачити» їх пристроям цивільних літаків.

XS
SM
MD
LG