Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Яценюк розуміють головний ризик України – посол США


Посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт
Посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт

Українські лідери добре розуміють, що у них немає можливості діяти так, як це робили представники попередніх урядів. Про це у виступі в Атлантичній раді США сказав посол Сполучених Штатів в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Найбільшим чинником ризику, який стоїть сьогодні перед Україною, є діяти так, як зазвичай. Гарною новиною є те, що і президент Порошенко, і прем’єр-міністр Яценюк повною мірою усвідомлюють цю небезпеку», – відзначив Пайєтт.

Він також додав, що «пасткою» буде відповідати російській пропаганді контрпропагандою.

«Краща відповідь на цю пропаганду – правда, послідовний виклад українським урядом реального стану справ і своїх намірів, у тому числі намірів щодо Східної України і гарантування національної єдності», – наголосив посол.

Атлантична рада США – авторитетна неурядова організація, яка залучає до обговорення важливих міжнародних тем провідних фахівців з різних галузей.

Під час візиту до США у вересні 2014 року президент України Петро Порошенко в Атлантичній раді отримав нагороду Global Citizen Award. Виступаючи перед міжнародною експертною аудиторією, глава держави зазначив, що присвячує цю нагороду тим, хто віддав життя у боротьбі за свободу та демократію. Він також наголосив, що Україні життєво важлива підтримка США.

XS
SM
MD
LG