Доступність посилання

ТОП новини

Посол України в ЄС звинувачує Росію в розколюванні Євросоюзу


Костянтин Єлісєєв, архівне фото
Костянтин Єлісєєв, архівне фото

Постійний представник України при Європейському союзі Костянтин Єлісєєв звинуватив сьогодні Росію в намаганні зруйнувати єдність усередині ЄС.

Виступаючи у Брюсселі на засіданні аналітичного «Центру європейської політики», він висловив думку, що саме це є головною метою Кремля.

Тому, наголосив він, у першу чергу необхідно берегти солідарність і єдність у Євросоюзі.

«Навіть недавнє рішення Москви припинити здійснення знаменитого проекту «Південний потік» виходить із думки про те, як би найкраще розколоти Європейський союз, як би найкраще спровокувати внутрішню нестабільність у Євросоюзі», – сказав Костянтин Єлісєєв.

Росія активно підтримує своїх прихильників у ЄС, зокрема, ультраправі й ультраліві, неофашистські сили, і підштовхує деякі більш проросійські країни Євросоюзу до виступу проти спільних заходів ЄС щодо Москви через її втручання в Україні. А, відмовившись від проекту газогону «Південний потік», який мав би постачати до Європи російський газ в обхід України, Росія звинуватила в цьому саме Євросоюз; у ЄС звернули увагу, що російський «Газпром» відмовився діяти відповідно до норм Європейського союзу.

XS
SM
MD
LG