Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентують короткометражку «Холодний Яр», яка поїде у Крим і на Донбас


Кадр із фільму «Холодний Яр»
Кадр із фільму «Холодний Яр»

Всеукраїнська громадська організація «Не будь байдужим» презентувала сьогодні в Києві короткометражний фільм за твором Юрія Горліс-Горського «Холодний Яр», знятий спільно з продакшн-студією «Диваки production».

Його планують поширювати на дисках у школах, особливо в тих областях, де про Холодноярські події майже нічого не знають. Тож уже найближчим часом диски з короткометражкою поїдуть на Донбас та в Крим, кажуть активісти.

Поширювати фільм, за словами директорки ВГО «Не будь байдужим» Оксани Левкової, будуть активісти та вчителі проукраїнського спрямування. А їхніх контактів за роки співпраці громадська організація вже зібрала чимало.

«Історія знає багато випадків підпільного поширення знань. Я вивчала, як працюють прикордонники у Криму – до кожного в рюкзак і в кишеню не лізуть. До кожного вчителя історії та літератури «зеленого чоловічка» не приставиш!» – зауважила в коментарі Радіо Свобода Оксана Левкова.

До того ж, за її словами, нікуди вже «не втечеш від його величності інтернету».

Згодом фільм планують викласти на YouTube, звідки його можна буде вільно завантажувати.

Відео: DivakiProduction

«Ми звернулися до теми Холодного Яру, бо розробляємо білоплямні теми в історії України, які потребують роз’яснення, висвітлення», – додає Оксана Левкова.

Раніше ВГО «Не будь байдужим» записала і поширила серед старшокласників відеоуроки з історії України «Карпатська Україна», «Конотопська битва».

XS
SM
MD
LG