Доступність посилання

ТОП новини

Уряд нараховує соціальні виплати людям, які перебувають на окупованій території Донбасу – Розенко


Павло Розенко
Павло Розенко

Міністр соціальної політики і праці України Павло Розенко заявляє, що уряд нараховує соціальні виплати на електронні картки людям, які перебувають на окупованій території Донбасу.

«Людям виплати нараховуються, але дати готівку чи здійснити соціальну послугу на тій території ми не можемо. У нас є один механізм – ми створюємо умови, хоча це і важко, щоб люди хоча б за межами цієї неконтрольованої території змогли оформити усі необхідні гроші, зняти готівку», – заявив він в інтерв’ю Радіо Свобода.

Розенко зазначив, що обмеження виплат зробили саме сепаратисти, які захопили частину території України, саме вони не дають соціальним працівникам виконувати свої обов’язки.

Крім того, за його словами, від літа на сьогодні пограбовано близько 20 інкасаторських машин.

14 листопада набув чинності указ президента про введення в дію рішення РНБО від 4 листопада щодо стабілізації соціально-економічної ситуації на Донбасі.

Документ передбачає у зоні проведення АТО припинення діяльності державних підприємств та організацій, їх філій, евакуації працівників, вивезення майна та документації.

За даними ООН, станом на 29 листопада у зоні бойових дій на сході України залишаються близько п’яти мільйонів 200 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG