Доступність посилання

ТОП новини

Ісламісти у світі за місяць убили понад 5 тисяч людей – дослідження


Прапор «Ісламської держави» біля міста Саадія в Іраку після бою, в якому іракські війська визволили місто від ісламістів, 24 листопада 2014 року
Прапор «Ісламської держави» біля міста Саадія в Іраку після бою, в якому іракські війська визволили місто від ісламістів, 24 листопада 2014 року

Бойовики-ісламісти в різних місцях світу тільки протягом листопада вбили 5 тисяч 42 людини, мовиться в оприлюдненому сьогодні дослідженні.

Як мовиться в цьому спільному звіті Світової служби британської телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі» і Міжнародного центру вивчення радикалізації при Кінґз-коледжі в Лондоні, протягом цього місяця в 14 країнах світу сталися 664 напади ісламістів.

Найбільше потерпів Ірак, де загинула третина всіх жертв. Далі йдуть Нігерія, Афганістан і Сирія.

Приблизно половину нападів і жертв спричинило одне угруповання, так звана «Ісламська держава», яке діє в Іраку й Сирії: воно вбило 2 тисячі 206 людей у перебігу 308 нападів.

При цьому 60 відсотків жертв є на сумлінні угруповань, що формально не пов’язані з мережею «Аль-Каїда». На думку авторів дослідження, це свідчить, що ісламістський рух стає «дедалі амбіційніший, складний і розгалужений».

Крім того, мовиться у звіті, здається очевидним, що джигадистський рух крайніх ісламістських радикалів нині сильніший, ніж будь-коли, і протистояти йому буде викликом для цілого покоління.

XS
SM
MD
LG