Доступність посилання

ТОП новини

Київський театр «Золоті ворота» може опинитися без приміщення – керівник


Київський театр «Золоті ворота» може опинитися без приміщення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00

Художній керівник київського театру «Золоті ворота» Стас Жирков заявив сьогодні про відмову Театру пластичної драми на Печерську надавати колективу приміщення для роботи.

Стосовно відмови виконувати постанову КМДА про об’єднання театрів зараз триває досудове слідство, однак «Золоті ворота» ризикують опинитися без приміщення, каже художній керівник. Наразі колектив вимушений репетирувати на репетиційній базі, у неопалюваному приміщенні.

За словами Жиркова, на адресу «Золотих воріт» дедалі частіше лунають звинувачення у рейдерстві. «Ми вирішили звернутися до громадськості, щоб пояснити, що про захоплення не йдеться», – каже він. Колектив готовий до співпраці з Театром пластичної драми, зазначає режисер. Реорганізація театру могла б допомогти вирішити його фінансові проблеми, стверджує Жирков. Зараз борги Театру пластичної драми становлять близько ста тисяч гривень.

Восени КМДА підготувала проект про реорганізацію та об’єднання двох театрів. Однак коли Департамент культури погодив питання щодо суборенди, адміністрація Театру пластичної драми відмовилась надати тодішньому виконувачеві обов’язків художнього керівника Олександрові Нікіфорову печатку та установчі документи, розповідає Стас Жирков, який очолив театр у вересні цього року.

Зараз у репертуарі п’ять робіт, усі створені молодими режисерами, серед яких – лауреати премії «Київська пектораль». Також у театрі працює проект для підтримки режисерів-студентів.

XS
SM
MD
LG