Доступність посилання

ТОП новини

Сьєрра-Леоне скасовує святкування Різдва й Нового року через хворобу ебола


Африканська держава Сьєрра-Леоне оголосила у п’ятницю, що забороняє публічне святкування Різдва і Нового року внаслідок загроз через епідемію хвороби ебола.

За повідомленням урядового агентства боротьби з хворобою, протягом усього святкового періоду вулиці патрулюватимуть військові, щоб відвертати будь-які святкування і змушувати людей лишатися вдома.

Сьєрра-Леоне, де на хворобу ебола загинули, за останніми наразі даними, вже 1 тисяча 786 людей, є нині найбільш потерпілою від цієї епідемії країною.

Загалом, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у трьох найбільш уражених країнах у Західній Африці – Сьєрра-Леоне, Ліберії і Гвінеї – число загиблих від хвороби склало 6 тисяч 583 людини станом на 10 грудня. Усього випадків інфікування вірусом ебола в цих трьох країнах було зареєстровано на той час 18 тисяч 188.

Хвороба ебола, яку викликає однойменний вірус ебола, призводить до гарячки й сильного болю, блювоти і проносу, порушення функції печінки й нирок і в деяких випадках до внутрішніх і зовнішніх крововиливів. Упродовж тижня-двох настає смерть майже в половини хворих. Дієвих вакцин і лікування наразі не існує. Передається вірус, як вважають, тільки шляхом фізичного контакту з хворими чи з продуктами їхньої життєдіяльності.

XS
SM
MD
LG