Доступність посилання

ТОП новини

Кличко: У Києві – найдешевше метро у світі, ми змушені підняти ціну


Віталій Кличко: мер Києва – не жебрак, що випрошує гроші у Кабміну на метро і зарплати
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:30:24 0:00

Віталій Кличко: мер Києва – не жебрак, що випрошує гроші у Кабміну на метро і зарплати

Проїзд у Київському метро подорожчає з січня або лютого наступного року. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода мер Києва і глава КМДА Віталій Кличко. За його словами, вартість однієї поїздки становитиме чотири гривні замість нинішніх двох.

Міський голова зауважив, що попередній раз проїзд в столичній підземці подорожчав сім років тому, коли долар коштував п’ять гривень і витрати на обслуговування метрополітену були дешевшими. Якщо тягнути з таким кроком далі, це становитиме загрозу пасажирам, переконаний Віталій Кличко. Зокрема, слід ремонтувати тунелі, зараз у деяких місцях вони просіли, відзначив він.

«Це непопулярні речі. Але в нас на сьогоднішній день найдешевше метро взагалі у світі, я можу відверто про це казати. Кияни кажуть: «Дуже добре, найдешевше у світі й цим можна користатись». Але не будемо забувати, що метро повинно працювати. По-перше, повинна бути безпека, по-друге – воно повинно ефективно працювати, повинно розвиватись. І такого вже не відбувається, у нас велика заборгованість по заробітних платах, заборгованість з ремонту рухомого склад. Нам потрібно ескалатори ремонтувати, нам потрібно зараз продовжувати будівництво метро, проводити його на Троєщину. Ми повинні працювати і ми на сьогоднішній день вимушені підняти ціну», – констатував міський голова.

Мер сподівається отримати додатково для міста завдяки підвищенню вартості проїзду в підземці півтора мільярда гривен. Водночас Віталій Кличко зазначив, що наступного року без збільшення фінансування нові станції Київського метро відкрити не вдасться.

На інші види транспорту столиці проїзд теж подорожчає, але не настільки, як у метро. За квиток у тролейбусі, трамваї доведеться платити на одну гривню більше.

XS
SM
MD
LG