Доступність посилання

ТОП новини

Медведєв: Україна втратить до 15 мільярдів доларів через інтеграцію з ЄС


Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв
Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв

Конкуренти з Євросоюзу витіснять Україну з власного ринку, а ринок країн Митного союзу для них буде закритим, вважає прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв.

Про це йдеться у статті за підписом керівника російського уряду в «Независимой газете».

«Наслідком тарифної лібералізації, яка охопить до 98 відсотків товарів з Європи, стане поступове витіснення європейською продукцією конкурентів з українського ринку. А друга хвиля європейського торгового «цунамі» винесе весь цей обсяг на ринки країн Митного союзу, що погіршить умови бізнесу», – вважає Медведєв.

За його словами, Казахстан, Білорусь і Росія, які належать до Митного союзу, запровадять обмеження, і «в цьому разі втрати Києва можуть становити до 15 мільярдів доларів».

За даними, якими оперує в статті для Радіо Свобода колишній міністр економіки України Богдан Данилишин, протягом трьох кварталів 2014 року обсяг українського експорту до країн ЄС зріс на 12,3% (або на 1,46 мільярда доларів), натомість поставки до Росії вже скоротилися на 27,3% (або на 3,269 мільярда доларів).

Тим часом, сама Росія зазнає нині значних проблем через падіння ціни нафти і санкції Заходу, пов’язані з анексією Криму і діями на сході України. Ще 1 липня за долар у Росії давали 34 рублі, нині курс наближається до рівня 59 рублів. Російський фондовий ринок нині перебуває на найнижчій позначці від весни 2009 року, коли економіка розпочинала відновлення після глобальної фінансової кризи.

XS
SM
MD
LG