Доступність посилання

ТОП новини

Глава європейської дипломатії їде до Києва


Федеріка Моґеріні
Федеріка Моґеріні

Верховний представник ЄС із закордонної політики Федеріка Моґеріні перебуватиме в Києві 16-17 грудня. Про це вона заявила сьогодні перед початком засідання Ради асоціації Україна-ЄС у Брюсселі.

За словами Моґеріні, вона спілкуватиметься не тільки з прем’єр-міністром України й урядовцями у Брюсселі сьогодні, а й з президентом України, парламентарями і представниками громадянського суспільства 16 і 17 грудня. Це буде перший візит Моґеріні до України з часу її обрання на посаду.

Україну на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС представлятиме прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

Це перше засідання цього органу, заснованого відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Делегацію Євросоюзу очолює віце-президент Єврокомісії, верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріка Моґеріні.

Серед тем обговорення – «питання спільної протидії російській агресії на сході України і незаконній анексії Криму, підтримка з боку Євросоюзу програми реформ українського уряду й імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, прогрес у виконанні Україною умов для запровадження безвізового режиму з ЄС, а також питання енергетичної безпеки».

Програмою візиту до Брюсселя також передбачені зустрічі Арсенія Яценюка з головою Європейської Ради Дональдом Туском і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом.

XS
SM
MD
LG