Доступність посилання

ТОП новини

До Ради внесуть законопроект про заборону торгівлі з окупованими територіями


Затримані в Дніпропетровській області вантажівки
Затримані в Дніпропетровській області вантажівки

Група народних депутатів, яка побувала з перевіркою на блокпостах Донбасу, внесе на розгляд парламент законопроект про заборону торгівлі з окупованими територіями країни. Про це в Дніпропетровську заявили ініціатори законопроекту.

Як зазначив народний депутат Єгор Соболєв, торгівля з окупованими територіями передусім деморалізує українських солдатів.

«Дуже жвава дорога, по якій туди-сюди їздять вантажівки. Коли солдати їх переглядають, вони бачать цигарки, алкоголь, шампанське, пиво. І солдати дуже правильні запитання ставлять: а ми воюємо чи торгуємо? Ми маємо заборонити торгівлю з окупованими територіями, адже в той час, коли одні віддають життя за цю землю, інші наживаються на різниці і цінах і біді людей. Це буде чесно стосовно солдатів і буде ударом по терористах», – зазначив Соболєв.

За словами народного депутата Семена Семенченка, група депутатів вимагатиме від Верховної Ради ухвалення законопроекту «про заборону торгівлі з тимчасово окупованими територіями» – і не тільки Донбасом, але й Кримом.

«Якщо ми воюємо, то ми воюємо. Ми не робимо бізнес на крові й не стаємо країною, яка дивує весь світ своєю пасивністю», – заявив він.

Водночас депутати зазначили, що держава не має забороняти перевезення гуманітарних вантажів з України на окуповану територію, однак ці вантажі мають ретельно контролюватись урядом.

У неділю, 14 грудня, бійці добровольчого батальйону «Дніпро-1» відмовилися пропускати 22 вантажних автомобілі фонду Ахметова в Донецьк. Пізніше народний депутат від «Самопомочі», командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко заявив, що серед вантажів у затриманих понад 20 вантажівках із допомогою від Фонду Ріната Ахметова для жителів непідконтрольних владі України територій є речі для бойовиків. У СКМ ці заяви заперечують.

XS
SM
MD
LG