Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив арешт Нелі Штепи


Нелі Штепа дає інтерв’ю російському телеканалу LifeNews (скріншот, архівне фото, квітень 2014 року)
Нелі Штепа дає інтерв’ю російському телеканалу LifeNews (скріншот, архівне фото, квітень 2014 року)

Червонозаводський райсуд Харкова продовжив до 6 березня арешт колишнього міського голови Слов’янська Нелі Штепи, яку звинувачують у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України.

Як повідомляють українські інформагенції, суд не задовольнив більшість клопотань захисту, зокрема, заміну для Штепи тримання у СІЗО на домашній арешт і перенесення суду до Слов’янська.

За словами адвоката В’ячеслава Дейниченка, захист має намір домагатися включення в обвинувальний акт відомостей про перебування Штепи в полоні, оскільки вважає, що це має істотне значення для оцінки обставин справи.

«Перелік пунктів, які мають бути в обвинувальному акті, передбачені статтею 291 КПК України. Той факт, про який говорять захисники, не входить у цей перелік, але це не заважає розглядати факти під час суду», – наголосила речниця прокурора Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, стаття, за якою звинувачується Штепа, не передбачає домашнього арешту.

Українські правоохоронні органи затримали Штепу 11 липня. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов’янська під загрозою терористів, і що у полоні у терористів її били, а інтерв’ю для російських видань зроблені «під дулом автомата».

XS
SM
MD
LG