Доступність посилання

ТОП новини

Путін має радикально змінити позицію – Моґеріні


Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні
Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні

Президент Росії Володимир Путін має подумати щодо радикальної зміни своєї позиції. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні у четвер, 18 грудня, перед самітом ЄС у Брюсселі.

«Зазвичай я не вважаю, що негатив для когось одного може для когось іншого стати позитивом. Але це правда, що президент Росії Володимир Путін та російське керівництво мають серйозно подумати щодо радикальної зміни своєї позиції щодо спокою у світі і почати режим співпраці», – наголосила Моґеріні.

18 грудня російський фондовий ринок і національна валюта продемонстрували відносне зростання. Другий день поспіль триває деяке зміцнення рубля щодо провідних валют. За долар на біржі станом на 9:48 за Києвом давали менш як 59 рублів. У вівторок під час торгової сесії вартість американської валюти сягала 80 рублів.

Аналітики вважають, що посилення рубля пов’язане з інтервенціями російського Центробанку. 16 грудня регулятор витратив на підтримання курсу майже два мільярди доларів.

Захід запровадив низку санкцій проти Росії через анексію Криму та її роль у дестабілізації ситуації на континентальній частині України.

Саміт ЄС, який відбувається 18–19 грудня, має розглянути як одні з головних тем становище в Україні та економічну кризу в Росії, але санкції проти Москви не мають бути послаблені.

XS
SM
MD
LG