Доступність посилання

ТОП новини

Журналістка «Еспресо ТВ» Залевська просить Порошенка зупинити тиск на канал


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Польська журналістка телеканалу «Еспресо ТВ» Б’янка Залевська звернулся до президента Петра Порошенка у зв’язку з винесенням попередження «Еспресо ТВ» Нацрадою з питань телебачення та радіомовлення і просить президента зупинити тиск на канал.

«Нас звинуватили в потуранні розпалюванню міжнаціональної ворожнечі – хоча за чинним законодавством телеканали не несуть відповідальності за висловлювання, що транслюються в прямому ефірі, а виступ Володимира Путіна нами не повторювався», – зазначає журналістка.

Залевська висловила сподівання, що «регулюючі структури у новій Україні не стануть знаряддям у боротьбі проти правди».

«Це попередження можна сприйняти як елемент політичного тиску, як покарання за те, що ми транслювали виступ Володимира Путіна. Люди, які не приховували своєї підтримки режиму Віктора Януковича, вже встигли звинуватити нас у «проросійській» позиції. Але в трансляції важливої політичної події немає нічого «проросійського» чи «антиросійського», – йдеться у заяві.

Сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення винесла телеканалу «Еспресо» попередження за трансляцію 4 грудня в прямому ефірі виступу президента Росії Володимира Путіна перед Федеральними зборами Росії. За словами шеф-редактора телеканалу «Еспресо TV» Віталія Пировича, канал регулярно транслює виступи російського президента, «тому що ворога треба знати».

XS
SM
MD
LG