Доступність посилання

ТОП новини

У Росії відкрили кримінальну справу проти голови СБУ Наливайченка


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко

Головний слідчий комітет Росії відкрив кримінальну справу проти голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка. Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

«За версією слідства, Наливайченко, діючи узгоджено з керівниками силових структур України, використовуючи сили і засоби СБУ, в ході збройного конфлікту на Донбасі організував викрадення осіб, які не брали участі у збройному конфлікті, – громадян Російської Федерації, журналістів телеканалу «Лайф Ньюс» Олега Сидякіна і Марата Сайченка. Журналісти незаконно утримувалися ними до 25 травня 2014 на території України, при цьому потерпілим завдавали фізичних і психічних страждань шляхом систематичного заподіяння побоїв та інших насильницьких дій», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у слідчому комітеті Росії зазначають, що 14 червня 2014 на блокпосту траси Донецьк – Дніпропетровськ в районі населеного пункту Покровське Наливайченко «організував захоплення і викрадення російських журналістів телерадіокомпанії «Звезда» Євгена Давидова та Микити Конашенкова».

«У період збройного конфлікту на південному сході України співробітники СБУ за вказівкою Наливайченко катували і жорстоко били захоплених у полон мирних жителів, які не підтримують київську владу», – заявляють у слідчому комітеті Росії.

Російські слідчі підозрюють Наливайченка у скоєнні таких злочинів: наклеп, організація застосування заборонених засобів і методів ведення війни, перешкоджання законній професійній діяльності журналіста, викрадення людини.

Слідчий комітет Росії відкрив 33 кримінальні справи проти українських силовиків.

XS
SM
MD
LG