Доступність посилання

ТОП новини

Більшість у Словʼянську і Краматорську вважає владу винною у ситуації на Донбасі – опитування


71,8 відсотка жителів Словʼянська і Краматорська вважають нинішнє керівництво України винним у ситуації на Донбасі. Такими є результати опитувань, проведених у цих містах фондом «Демократичні ініціативи» спільно з іншими соціологічними службами. У Словʼянську такої думки дотримується 77,1 відсотка респондентів, у Краматорську – 67,6 відсотка.

42,5 відсотків опитаних покладають відповідальність за кризу на сході України на попередній політичний режим. Крім того, 32,3 відсотка респондентів називають причиною Євромайдан. 32 відсотки опитаних вважають винними США, 31,1 відсотка – Росію. (У відповіді на це запитання респонденти могли обрати більше, ніж одну відповідь).

Саме центральну владу більшість опитаних жителів Словʼянська і Краматорська вважають відповідальною і за відновлення Донбасу. Водночас 18,7 відсотка опитаних зазначили, що готові безоплатно, як волонтери, брати участь у відновленні свого міста.

Найбільшим своїм страхом жителі Словʼянська і Краматорська називають імовірність відновлення бойових дій у своїх містах – 75,8 відсотка опитаних. Також люди бояться невиплати зарплат і пенсій (37,7 відсотка) і втрати роботи (20,6 відсотка).

Опитування у Словʼянську фонд «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» проводив спільно з соціологічною службою Центру Разумкова у період із 22 до 27 листопада. Опитано 510 людей віком від 18 років. В аналогічний період спільно з соціологічною службою Ukrainian Sociology Service фонд провів опитування жителів Краматорська. Опитано 500 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 4,4 відсотка.

Словʼянськ і Краматорськ – міста на Донеччині, які упродовж певного часу перебували під контролем проросійських бойовиків, але пізніше були звільнені українськими військами.

XS
SM
MD
LG