Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ розраховують на завершення розслідування катастрофи «Боїнга» у 2015-му


Служба безпеки України сподівається, що у 2015 році вдасться вийти на завершення розслідування катастрофи малайзійського «Боїнга» у Донецькій області.

«Але значною мірою це залежатиме від ситуації на сході», – заявив керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

За його словами, представники міжнародної комісії найближчим часом за згодою оприлюднять чергові проміжні результати розслідування. Зі свого боку це робить і українська сторона.

«Це дуже складна справа, але вона рухається. Зокрема в тілах пасажирів знайдено елементи металеві, які не є елементами повітряного судна. Тобто є підстави казати, що то були елементи ракети», – сказав Вовк.

«Боїнг-777» авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий на сході України 17 липня. На його борту перебували 298 людей. Усі вони загинули.

Найбільше на борту було громадян Нідерландів – 196. Ця країна взяла на себе розслідування катастрофи. Згідно з попереднім звітом з розслідування катастрофи Ради розслідувань у справах безпеки Нідерландів, літак був технічно справний і розпався в повітрі внаслідок влучення в його корпус ззовні великої кількості об’єктів із високою енергією.

Україна, США та країни ЄС неодноразово заявляли, що доступні докази свідчать про причетність до збиття літака бойовиків, підтримуваних Кремлем.

XS
SM
MD
LG