Доступність посилання

ТОП новини

За харчі Білорусь отримуватиме з Росії долари


Білорусь домовилася з Росією фіксувати ціни на експортовані продовольчі продукти до цієї країни в доларах. Про це повідомив заступник прем’єр-міністра Білорусі Михайло Русий, за підсумками зустрічі за участю віце-прем’єрів двох країн, яка відбулася в Москві, передає БЕЛТА.

«Ми домовилися, щоб ціни на продукцію, яку ми плануємо на експорт до Росії, були фіксовані в доларах за фактом передоплати за курсом Центробанку Російської Федерації. Російська сторона згодна – так зручно працювати, не треба щодня розглядати контракти і не треба піддавати один одного якимось сумнівам», – сказав віце-прем’єр.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 18 грудня на нараді з економічних питань зажадав від уряду Білорусі вести розрахунки з Росією в твердій валюті – доларах або євро.

Цього тижня російська валюта зазнала різких коливань – у понеділок і вівторок рубль знецінився, за долар у Росії на піку девальвації давали 80 рублів, за євро – 100. Згодом Центробанк своїми діями зміг повернути котирування до рівнів, зафіксованих до початку останньої фази знецінення – майже 59 рублів за долар, майже 72 рублі за євро.

XS
SM
MD
LG