Доступність посилання

ТОП новини

У Москві й Томську мітингували на захист незалежного телеканалу


У Москві відбувся узгоджений з владою мітинг на підтримку незалежного томського телеканалу ТВ-2 і вільної регіональної преси. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в акції взяли участь близько трьохсот людей. Наприкінці мітингу присутні ухвалили резолюцію, в якій зажадали від томських і федеральних органів влади створити всі умови для роботи телекомпанії ТВ-2, і проскандували «Руки геть від ТВ-2».

У Томську теж відбувся мітинг під назвою «Томська влада, поговори з народом» на захист телеканалу ТВ-2. В акції взяли участь близько трьох тисяч людей.

Російська телевізійна і радіомовна мережа (РТРС) в односторонньому порядку розриває з томською телекомпанією ТВ-2 договір на мовлення. Працівники каналу та аналітики пов'язують це з широким висвітленням подій в Україні на каналі.

Керівництву каналу було направлено повідомлення про припинення поширення сигналу з 1 січня 2015 року.14 грудня кілька тисяч жителів Томська вийшли на мітинг протесту проти закриття телеканалу. ТВ-2 − одна з найстаріших в Росії незалежних телекомпаній − заснована в травні 1991 року.

XS
SM
MD
LG