Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Росії створює комісію «для надання гуманітарної допомоги Сходу України»


Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав розпорядження про створення урядової комісії для надання гуманітарної допомоги постраждалим територіям південного сходу України.

Як повідомляє в неділю офіційний сайт російського кабінету міністрів, відповідно до розпорядження, комісія утворена «у зв'язку зі сформованою гуманітарною ситуацією в південно-східних районах Донецької та Луганської областей України і масовими зверненнями громадян та організацій про надання гуманітарної допомоги постраждалим територіям».

Головою комісії призначено заступника Міністра економічного розвитку. До складу комісії включені представники міністерств і відомств.

Українська сторона в суботу, 20 грудня, повідомила, що готова взяти участь у оформленні вантажу російського «гуманітарного конвою» за умови дотримання російською стороною всіх вимог українського і міжнародного законодавства. Дотепер жодний з десяти таких «конвоїв» не був оформлений відповідно до загальновизнаних норм, вміст вантажівок залишається українській владі невідомим.

XS
SM
MD
LG