Доступність посилання

ТОП новини

Половина останнього «гумконвою» вже виїхала з України − МНС Росії


Колона машин, які доставили «гуманітарну допомогу» у Донецьк, перетнула російський кордон і повернулася у Ростовську область. Про це заявили в Управлінні організації інформування населення МНС Росії.

«Понад 90 машин з Донецька перетнули російський кордон в Ростовській області. Усі вони повернулися порожніми», - сказав представник відомства.

Згідно з повідомленням, на кордоні автомобілі були оглянуті митниками та прикордонниками, а на пункті пропуску процедури проводилися у присутності українських митників та представників місії ОБСЄ.

Також У МНС повідомили, що в Луганську завершено розвантаження усі понад 90 автомобілів і зараз ця колона прямує у бік російського кордону.

За даними МНС РФ, у Донецьк було доставлено близько 900 тонн гуманітарної допомоги, у Луганськ − понад 500 тонн.

«Йолка в Новоросію» – черговий «гумконвой» з Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:02 0:00

Російська сторона твердить, що вантаж містить харчі, будівельні матеріали, медикаменти і новорічні подарунки. Водночас, українські прикордонники не змогли «провести процедуру контролю й оформлення у повному, законному обсязі», інформує телевізійний «5-й канал» із посиланням на Держприкордонслужбу.

Дотепер жодний такий «конвой» не був оформлений відповідно до загальновизнаних норм, вміст вантажівок залишається українській владі невідомим.

XS
SM
MD
LG