Доступність посилання

ТОП новини

Порошенка закликали не вести переговори з «диктатором Назарбаєвим»


Петро Порошенко (п) і Нурсултан Назарбаєв, Київ, 22 грудня 2014 року
Петро Порошенко (п) і Нурсултан Назарбаєв, Київ, 22 грудня 2014 року

Активісти фундації «Відкритий діалог» разом із казахськими опозиційними діячами пікетували адміністрацію президента України із вимогою не співпрацювати із антидемократичними режимами, зокрема президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим.

«Ми проти того, щоб люди, які визнають анексію Криму, брали участь у переговорному процесу з долі Донбасу», – заявив учасник акції Мар’ян Присяжнюк.

Про розстріл мирних демонстрантів у Казахстані нагадав біженець Айдос Садиков. Раніше він був казахстанським опозиціонером, але останні дев’ять місяців мешкає в Україні, бо, за його словами, вдома його і дружину переслідують.

Порошенка закликали не вести переговори з Назарбаєвим
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

«Диктатор не може бути переговірником, в нього немає ніяких принципів. Назарбаєв очолює країну вже 25 років. У 1989 він першим секретарем комуністичної партії Казахстану, а у 1991 – президентом. Переобирав себе вже 6 чи 7 разів», – сказав Садиков.

Ініціатором проведення акції виступила координатор проектів фонду «Відкритий діалог» Анастасія Чорногорська.

«Ми дізналися із ЗМІ, що Назарбаєв прибуде до України саме з метою посередництва у врегулюванні конфлікту на сході України. Але офіційно президент Казахстану не робив ніяких заяв з приводу конфлікту на Донбасі, отже його позиція не до кінця зрозуміла. Він не сказав, що це дійсно російська агресія, отже ми не можемо бути впевненими в тому, що він буде діяти дійсно в інтересах України. Громадянське суспільство проти участі диктаторів», – зазначила координатор проектів.

На завершення акції активісти передали в адміністрацію президента звернення, у якому виступили проти офіційного візиту президента Казахстану до України.

Напередодні свого візиту до Києва президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що готовий допомогти вирішити кризу на сході України. Він також закликав до поваги незалежності й територіальної цілісності України.

XS
SM
MD
LG