Доступність посилання

ТОП новини

Трипільська ТЕС Київської області зупинила всі вугільні блоки – Міненерговугілля


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Трипільська теплоелектростанція Київської області 21 грудня зупинила роботу останнього блока, що працює на вугіллі, через його відсутність на складах ТЕС. Про це повідомив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик.

«Вчора ми зупинили останній вугільний блок Трипільської ТЕС», – зазначив Светелик.

За його словами, на складах ТЕС залишилася незначна кількість вугілля, яке не можна використовувати для виробництва електроенергії.

При цьому Светелик зазначив, що на Трипільській ТЕС працює один блок, який використовує природній газ.

Брак газу і зупинка шахт через військові дії на Донбасі призвели до дефіциту електроенергії.

Від початку грудня компанія «Укренерго» почала застосувала графіки аварійних відімкнень електрики у зв’язку з дисбалансом потужності в об’єднаній енергосистемі України.

Кабінет міністрів дозволив Міненерго тимчасовий імпорт електроенергії з «суміжних країн» із метою уникнення «віялових» відімкнень електроенергії. Крім того, 19 грудня прем’єр-міністр повідомив, уряд ухвалив рішення «дозволити будь-якій компанії, яка працює на ринку електроенергетики, напряму закуповувати електричну енергію по імпорту».

Трипільська ТЕС з встановленою потужністю 1800 МВт є найбільшим енергогенеруючим об’єктом на території Київської області.

XS
SM
MD
LG